вівторок, 8 березня 2016 р.


Як правильно вибрати шафу-купе

   Як правильно вибрати шафу-купеШафи-купе міцно закріпилися в нашому побуті і це не випадково. Вони дуже практичні, зручні, займають мало місця. Крім того, вибір шафи-купе з десятків і сотень моделей дозволяє отримати саме той продукт, який вам найкраще підійде. Більш того, можна замовити виготовлення шафи-купе за своїм уподобанням. Однак покупка буде радувати вас протягом багатьох років тільки в тому випадку, якщо враховувати кілька моментів. Нижче ми поговоримо, як правильно вибрати шафу-купе.

Перше, що слід враховувати - це якість матеріалу, що використовується у виготовленні шафи. Зазвичай використовується древесноструженная плита (ДСП). Така меблі довговічна і недорога. Іноді на шафі ви можете побачити маркування, зовсім незнайомі вам. Наприклад, М, Ш, П-А, 1. Це означає, що у виробництві використано мелкоструктурное шліфоване ДСП першого сорту марки П-А. Вибір шафи-купе з цього матеріалу - найоптимальніший варіант. Крім того, приділіть увагу маркуванні Е1. Вона визначає зміст смол і формальдегідів, що з'єднують тирсу. Після деякого часу смоли починають виділяти в повітря ефірні масла, дуже шкідливі для здоров'я. Е1 - найменш токсичний виріб. Е2 - це дуже токсична виріб і від його придбання слід відмовитися.

Роблячи вибір шафи-купе для ванної, кухні або іншої кімнати, знайдіть на маркуванні позначення B, яке говорить про вологостійкості вироби.

Як вибрати колір шафи-купе і його покриття? Колір виробу вибирайте під забарвлення меблів у приміщенні. Це дозволить найбільш гармонізувати обстановку. Далі покриття. Зауважте, що лаковане і кашоване покриття коштують приблизно однаково, проте перше набагато довговічніші. Можна, звичайно, купити шафа з масиву дерева, але його вартість буде на порядок вище.

Якщо не знаєте, який шафа-купе вибрати, посміться в сторону виробів з шліфованого ДСП. Вони порадують вас різноманітністю забарвлень і фактур. Проте останнім часом велику популярність завоювали ламіновані ДСП, покриваються паперово-смоляною плівкою. Цьому матеріалу не так страшні зовнішні впливу вологи і тертя.

МДФ - ще один матеріал, з якого роблять шафи-купе, але проводиться він за новими технологіями. Деревина висушується і обробляється спеціальними складами. Далі вона пресується. Цей матеріалу містить мінімум шкідливих речовин і не піддається грибковим ураженням.

Наступним етапом, що розповідає про те, як правильно вибрати шафу-купе, буде визначення системи. Випускаються вироби із сталевого та алюмінієвого системою. Сталеві системи найбільш міцні і служать тривалий час. Але вони виглядають неакуратно і тому дешеві. Алюмінієві ж теж міцні, так як метал додаються різні присадки. І виглядають вони акуратно. Вартість їх досить висока.

Двері шафи-купе повинні повністю вставлятися в раму з алюмінію або сталі. Ролики розташовані знизу, а вгорі є направляюча рейка. Вибір шафи-купе з дверима, не закріпленої знизу виллється в гору проблем, так як вона постійно буде зіскакувати з рейки. Якісні дорогі двері зазвичай оснащуються дверима на кулькових підшипниках, що дозволяють зробити відкриття практично безшумним.

Розрізняють вбудовані та корпусні шафи купе. Відрізняються вони деякими конструкційними особливостями. Для установки вбудованого шафи-купе потрібно задню і дві бічні стіни. В отвір вставляється рама, звірку закріплюються двері і все, шафа встановлений.

Як правильно вибрати відстань між поличками? Ідеальною відстанню вважається 30 см. Якщо шафа книжкова, то вистачить і 25 см. При наявності книг великого розміру передбачте верхню поличку побільше.

Здійснюючи вибір шафи-купе, простежте за тим, щоб у нього можна було монтувати невеликі лампи.

Сподіваюся, тепер ви знаєте, як правильно вибрати шафу-купе.
За матеріалами http://poradumo.pp.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар